Basic Safety training refresher volgen in Heerenveen

Ben je lid van de scheepsbemanning aan boord, dan heb je op zijn minst twee certificaten nodig: een geldige medische keuring onder de naam van Seafarer Medical Certificate, en de basistraining op het gebied van veiligheid aan boord, de zogeheten Basic Safety. De Basic Safety is zeer belangrijk om op een veilige manier aan de slag te kunnen op je schip, maar je moet er wel op letten dat dit certificaat nog geldig is. Wanneer je je Basic Safety certificaat moet vervangen, dien je een Basic Safety training refresher te doen. Dit is een herhalingscursus waar je een opfrisser krijgt op het gebied van de lesstof en waar je moet bewijzen dat je je kennis nog steeds professioneel in de praktijk kunt uitvoeren. Je kunt deze Basic Safety training refresher volgen bij G4S in het speciaal voor maritieme trainingen opgezette terrein in Heerenveen.

Veilig aan boord

De Basic Safety training refresher van G4S duurt twee dagen en met het slagen voor deze training verleng je je certificaat voor vijf jaar. De training wordt in Heerenveen gegeven op de G4S Training & Safety locatie, waar je speciaal voor maritieme trainingen langs kunt komen. Je krijgt in deze training een korte opfrisser van de stof en gaat daarna aan de slag met het praktijkgedeelte. Dit doe je zo realistisch mogelijk in een oude coaster die op het terrein gevestigd is. Deze trainingen zorgen ervoor dat je niet alleen weet hoe je veilig aan boord kunt zijn, maar ook wat je moet doen wanneer deze veiligheid in gevaar dreigt te komen. 

De refresher van de Basic Safety training is voor ieder soort bemanningslid beschikbaar en elke maand is er een moment om de training te kunnen volgen. De verlenging van je certificaat wordt in je monsterboekje bijgeschreven en is overal legitiem. Als je de Basic Safety training refresher moet volgen, doe dit dan bij G4S Training & Safety in Heerenveen.