Beheer volkstuinen

Steeds meer mensen krijgen de behoefte om zelf groenten en fruit te gaan verbouwen en willen een eigen volkstuintje. Het is ook een plek om tot rust te komen en even te ontspannen. Alle volkstuincomplexen in Nederland hebben ook goed beheer nodig, zodat iedereen naar tevredenheid kan blijven genieten van deze bijzondere buitenruimte.

Een groene oase

Als een volkstuinencomplex op de juiste wijze beheerd wordt, kan het een groene oase worden, midden in de stad. Een klein stukje natuur waar het heerlijk toeven is.

Beheer volkstuinen met een goed beheerplan , waarbij er met iedereen rekening wordt gehouden en ook de groene meerwaarde niet vergeten wordt.

Wat behelst beheer volkstuinen?

Er komst aardig wat kijken bij het opstellen van een beheerplan voor een volkstuinencomplex. Er zijn diverse belanghebbenden en partijen bij betrokken, zoals de tuinders zelf, de gemeente en het bestuur van de volksvereniging. Daarnaast heb je rekening te houden met allerlei regels, zoals vastgelegd in het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Deze hecht veel waarde aan het bevorderen van biodiversiteit. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken door de aanleg van fruitbomen. Een beheerplan gaat ook over veiligheid en over huishoudelijke regels om het terrein netjes te houden. Tenslotte wil je natuurlijk ook een kostenplaatje hebben.

BTL Advies voor beheer volkstuinen

Alle kennis die nodig is om tot een uitgebalanceerd beheerplan te komen is aanwezig bij BTL Advies. Bij BTL Advies is Kimberly Hofstede adviseur omgevingsbeheer en zij staat je graag te woord als je een afspraak wilt maken, een vraag hebt of informatie wilt over het maken van een beheerplan. Haar mobiele telefoonnummer is 06-82537513.