De druppelaar hoef ik alleen maar bij te vullen

De druppelaar hoef ik alleen maar bij te vullen 

Omdat ik binnen planten aan het kweken ben en ik dat op een geregelde manier wil doen – want niets is zo belangrijk als het goed regelen van het proces, een gelijkmatig ritme voor de planten – ben ik ermee begonnen me in te lezen in hoe ik dit het beste kan doen. Sommige aspecten uit het proces moeten nou eenmaal automatisch gebeuren omdat ik er zelf niet altijd bij ben om ze uit te voeren. Denk alleen al aan het geven van de juiste voeding en de juiste oliën, dit moet ik allemaal geautomatiseerd doen.

 

Geautomatiseerde processen 

Daarom heb ik onder meer een druppelaar aangeschaft die het werk 24 uur per dag en zeven dagen per week voor mij doet, ik heb er geen omkijken naar. Het enige waar ik op moet letten is dat ik de voorraad tijdig bij blijf vullen, zodat ik niet ineens zonder vloeistof zit. Ook de lichten heb ik automatisch geregeld overigens, zodat ze altijd een duidelijk dag- en nachtritme hebben in de donkere kamer waar ze opgesteld staan. Dit alles zorgt ervoor dat mijn planten gestaag en goed blijven groeien en er het meest maximale uit gehaald wordt.