Hoe onderhoud ik mijn schoorsteen

schoorsteen laten voegen

Heb jij nog een woning met een schoorsteen? Het is belangrijk dat je hier goed mee omgaat. Kijk daarom naar de mogelijkheden om deze goed te onderhouden. In dit stuk lees je een aantal tips over het goed onderhouden van je schoorsteen. 

Het belangrijkste is om snel de keus te maken om jouw schoorsteen op tijd te laten spuiten. Hiermee voorkom je onnodig onderhoud en schade die kan ontstaan aan de schoorsteen. Je kunt dit het best overlaten aan professionals die hier dus ook de juiste methodes voor hebben. Er zijn talloze bedrijven die je kunt inschakelen voor het schoorsteen laten voegen. Zo voorkom je echt de schade die tot hoge kosten kan leiden.

Andere tips over het onderhoud

Het is belangrijk om ook te kijken naar de manier hoe jij omgaat met het stoken. Je kunt dus op de verkeerde manier bezig zijn en dat kan dus ook leiden tot extra onderhoud. Dit wil je natuurlijk voorkomen aangezien niemand er op zit te wachten om meer te betalen voor onderhoud terwijl dit helemaal niet meer nodig is. Het is daarom belangrijk om alleen maar droog hout te stoken. Door dit toe te passen voorkom je ook al snel onnodig onderhoud. Daarnaast is het slim om toch gebruik te maken van een schoorsteenveger zodat deze 1x per jaar jouw schoorsteen goed kan vegen.