Innovatieve voorraad software verdient zichzelf terug

Innovatieve voorraad software kan het bedrijfsresultaat omhoog stuwen, soms tot wel 10%. Dan moet er wel in worden geïnvesteerd. Bij veel bedrijven heeft dat geen prioriteit. De voorraad software is vaak verouderd omdat men bang is dat het veel energie kost om het om te zetten naar andere software. Als gevolg daarvan wordt er zonder duidelijke strategie ingekocht. Van sommige producten liggen er veel teveel in het magazijn en andere zijn regelmatig uitverkocht. Met de innovatieve voorraad software van Optiply kan dit worden verbeterd. Deze e-commerce software kan stapje voor stapje worden geïmplementeerd in een bestaande inkoopomgeving.

Overstappen op moderne voorraad software

De overstap naar de e-commerce voorraad software van Optiply is gemakkelijk omdat de meeste bestaande oudere systemen die worden gebruikt goed te koppelen zijn met het e-commerceplatform. Je kunt dus helemaal in je eigen tempo overschakelen naar optiply.nl. Gedurende dat proces groeit de professionaliteit en efficiëntie waarmee je eigen organisatie functioneert mee. Het eerste zichtbare resultaat is dat de voorraden in het magazijn afnemen, zonder dat dit leidt tot tekorten. Een ander snel zichtbaar effect van nieuwe voorraad software is dat het inkoopproces minder tijd kost. Door een goede inkoopstrategie te definiëren zal het hele proces na verloop van tijd steeds beter functioneren.

Sturen op basis van data

De voorraad software van Optiply maakt een koppeling tussen de inkoop en allerlei data. De verkoopcijfers van elk product worden bijgehouden, zodat er een minimum- en maximumvoorraad van elk product kan worden gedefinieerd. In combinatie met de levertijd, de leverfrequentie en de leverzekerheid leidt dat tot een inkoopdefinitie. Ook staffelkortingen worden vastgelegd. Uiteindelijk zorgt de voorraad software er bijna automatisch voor dat het inkoopproces zo optimaal mogelijk verloopt. Dat levert tot wel 30% meer ruimte in het magazijn op en een omzetstijging van circa 10%.