Een nederlandse band van wereldniveau

Een steeds betere kwaliteit muziek
Wie tegenwoordig een Nederlandse band op de radio hoort is verbaasd als hij hoort dat het muziek van eigen bodem is. Daar waar je in het verleden een kwaliteitsverschil hoorde met Engels met zwaar Nederlands accent of met een traditionele ‘palingsound’ hoor je steeds vaker muziek van wereldniveau waarbij de artiesten naar het buitenland gaan voor een serie optredens. De muziek van eigen bodem is dan ook een steeds meer gehoord geluid bij feesten en partijen.

Een feesttent die trilt
Nu het seizoen van de dorpsfeesten er weer aan komt zie je de borden en aankondigingen al langs de weg staan. Steeds meer feesttenten hebben Nederlandse artiesten die het publiek komen vermaken. Daar zitten een aantal nieuwkomers bij zoals de heren van Broederliefde, maar ook oude vertrouwden zoals Van Dik Hout en De Kast worden veelvuldig uitgenodigd. Wie liever een Nederlandse band heeft met een Engelstalig repertoire kiest bijvoorbeeld voor Chef’ Special. Deze band is internationaal veel gevraagd en weet door het repertoire alle generaties voor zich te winnen. Wie een feesttent heeft en daar Nederlandse bands in laat optreden mag dan ook rekenen op een uitverkocht evenement.

Als je liever covers hoort
Een feest wat eveneens in populariteit toeneemt is de Hollandse avond. Dit is een feest waarbij de feestgangers wordt gevraagd om zich zo excentriek mogelijk te kleden. De bezoekers in glitterjasjes en foute hoeden vullen de zaal terwijl een feestband vanaf het podium covers speelt van allerlei bekende Nederlandse artiesten. Met een sfeer die op deze manier wordt neergezet krijg je een heel uitbundig feest waarbij alles waar Nederland in het buitenland zo bekend om staat haast als een karikatuur wordt neergezet. Dit soort feesten weten publiek van alle leeftijden te trekken.
Weet wat je huurt
Als jij een feest wil gaan geven en je wil een Nederlands muziekgezelschap uitnodigen, dan doe je er goed aan om een evenementenbureau in te schakelen. Men heeft daar een keur aan Nederlandse bands ‘onder de knop’ en er kan met jou aan de hand van het budget en de wensen een selectie worden gemaakt voor jouw evenement.