PC2 Tandartsen: de grootse zorg is je gezondheid

Een tandarts zorgt natuurlijk goed voor je tanden en mond. Maar wist je dat de algehele gezondheid van je mond ook invloed kan hebben op de rest van je lichaam? Daarom is het belangrijk je tanden goed te verzorgen. Bij PC2 tandartsen wordt je algehele gezondheid ook belangrijk gevonden. Vandaar dat er van je wordt gevraagd om bij de eerste intake een vragenlijst in te vullen. In deze vragenlijst dien je in te vullen of en welke medicijnen je gebruikt. Tijdens een behandeling kan de tandarts gebruik maken van bepaalde stoffen die averechts kunnen werken als je medicijnen gebruikt. Je gezondheid staat voorop. Vul dit formulier dus zorgvuldig in en geef eventuele wijzigingen door.

PC2 Tandartsen gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens

Voor een goede afhandeling van de eigen administratie hebben zorgverleners bepaalde persoonlijke gegevens nodig. Na een behandeling beschikken ze ook over medische gegevens. Volgens de algemene beroepscode mogen zij die niet met anderen delen. Daarom zullen je gegevens alleen worden gedeeld als dat strikt noodzakelijk is. Meestal blijft dat beperkt tot de zorgverzekeraar. Ook PC2 tandartsen houdt zich aan deze beroepsethiek.

PC2 Tandartsen en klachten indienen

Hoewel PC2 Tandartsen zorgvuldig te werk gaan en de grootst mogelijke zorg dragen om goede resultaten te behalen met je gebit, kan je een klacht hebben. Bij voorkeur bespreek je de klacht eerst met de behandelend tandarts om samen naar een oplossing te zoeken. Kom je er dan alsnog niet uit, dan kun je een officiële klacht indienen bij de beroepsvereniging KNMT.  Als je klacht dan nog niet afdoende wordt behandeld, kun je voor 75 euro een commissie van vijf deskundigen beoordeeld. Deze commissie is van de geschilleninstantie mondzorg.