Posca 1MR

Heel veel mensen die geïnteresseerd zijn in de grafische wereld en bijvoorbeeld naar een grafische school gaan, leren veel op de computer. Er zijn tegenwoordig overal programma’s voor waarmee je erg makkelijk schetsen en ontwerpen kunt maken. Echter willen steeds meer mensen overgaan op pen en papier, omdat ze zich hier fijner mee voelen en ze compleet hun eigen gang kunnen gaan op alleen een wit vel papier. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een goede pen of marker gebruikt, zoals de Posca 1MR.

Posca 1MR

De Posca 1MR is bedoeld voor grafische vormgevers om tekeningen, schetsen, ontwerpen, etcetera mee te maken. Het is een pen met een fijn gekalibreerde punt en een metalen ring waardoor het alle kwaliteiten heeft van een verf marker in de vorm van een pen. Met deze pen kun je zeer nauwkeurige lijnen trekken en de lijn kan niet afwijken waardoor de pen erg betrouwbaar is. De pen is in 16 verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je erg veel keuze hebt.

Fineliner

Een fineliner betekent een fijne lijn. Die krijg je dus op papier bij het gebruiken van deze pen. Het is een echte klassieker en iedereen heeft er wel een in zijn etui zitten. Fineliners zijn eigenlijk viltstiften die even dun schrijven als een balpen, of misschien wel dunner.