Waarom is elke hobby anders?

intex zwembad

Je kent het wel, jij hebt verschillende hobby’s wat iemand die je kent helemaal niets vindt. Je vraagt je gelijk af, waarom is dit zo? Waarom hebben mensen een hekel aan die hobby’s? Dit heeft allemaal te maken met hoe het leven voor ons uitpakt. Denk terug aan je kindertijd, had jij een leuke tuin? Met een intex zwembad, een schommel of een geweldig uitzicht? Dan is de kans groot dat jij vaker naar buiten kwam, en nu meer te maken hebt met de natuur of met buitenwerk. Tegenover telt ook, bleef jij vaak thuis? Misschien ben je nu met computers of technologie aan het werken.

Hoe onze emoties ermee te maken hebben

Het legt niet uit waarom mensen je hobby’s niet leuk kunnen vinden. Want als iets niet leuk is, dan zeg je toch dat het niets voor jou is? Hieraan zitten emoties mee betrokken, er is waarschijnlijk voor de persoon in het verleden iets gebeurd waardoor zijn beeld van jouw hobby verslechtert werd. Denk aan ondernemers, ondernemers krijgen een slechte naam omdat sommige ondernemers niet hun best doen, waardoor als erover gepraat wordt het vaak negatief is. Alleen soms kan het ook simpelweg zijn dat de persoon in een slecht humeur is, misschien kan je ze een opblaasbare jacuzzi aanraden om af te koelen?

Wat zijn jouw hobby’s? Ben je er tevreden mee?

Zie jij jezelf in deze tekst en heeft het je aan het denken gezet? Heb je je hobby gekozen door een reden opgenomen in de tekst of ben je geen fan van iets simpelweg omdat je er negatieve ervaringen heb mee gehad waar je nu nog mee zit? Dan raad ik je aan om na te denken over hoe je je nu voelt. Misschien was je iets te gemeen tegen een interesse van iemand, of herinner je iets van het verleden wat je nog wilt doen. Hobby’s zijn belangrijk, dus zorg voor de leukste hobby ooit.