Waarom palletstellingen gebruikt worden

legbord stelling

Met veel voorwerpen heb je veel plek nodig, hierdoor gaan bedrijven steeds vaker een paletstelling of tafelwagen kopen. Dit is een speciale stelling waarbij je veel plek hebt om je voorwerpen op te plaatsen en het te tentoonstellen aan de klanten in je winkel. De vraag is waarom het gebruikt wordt, er zijn veel alternatieven waarbij bedrijven gebruik kunnen maken, maar ze zijn niet allemaal handig. Bedrijven willen steeds meer ruimte om zo steeds meer producten te verkopen. Een palletstelling maar ook een tafelwagen past in omschrijving hier perfect bij, het is groot, efficiënt in het gebruik van zijn ruimte, en zeker niet het duurste stelling op de markt.

Opbergen kan erg lastig zijn

Dus, stel je voor dat je producten moet verkopen aan je klanten, je wilt als eerst de klant vertellen wat je verkoopt toch? Je hebt genoeg producten, maar je merkt snel een ander probleem, je hebt te veel producten! De winkel ziet eruit als een rommel en dit gaat geen goede impressie achter laten. In deze situaties gaan eigenaren bijv. een paletstelling kopen. Het is niet altijd zo, maar opbergen kan erg lastig zijn, je hebt vaak veel plek nodig die er vaak niet is. Soms moet je dus je producten steeds hoger op plaatsen of producten extreem efficiënt plaatsen.

Hoe staat het met andere opbergmethodes?

Natuurlijk zijn stellingen niet het enige wat je kan gebruiken voor het opbergen en tentoonstellen van producten, sommige creatieve winkels maken hun eigen showcase van producten waarbij meer juist mooier lijkt. Denk aan speelgoed winkels of winkels waar je veel merchandise van allerlei verschillende merken kan vinden. Hier maken ze dan een mooi bordje met een descriptie van het product en zetten ze de producten in een mand waarbij het onmogelijk is om te tellen hoeveel er in de mand liggen. Het werkt niet voor iedereen, maar het belangrijkste is dat je het nu weet dat het kan. Zo kan je op je gemak op je werkkruk zitten, zonder je druk te maken over hoe je winkel er uit ziet.