Wat zijn de verschillen tussen een tafelcirkelzaag en een decoupeerzaag?

gereedschap

Eens in de zoveel tijd houd je je waarschijnlijk bezig met het keuren gereedschappen. Nu heb je gemerkt dat je elektrische zaag het niet meer goed doet. Tijd voor een nieuwe zaag dus! Alleen weet je niet zo goed of je nu beter voor een tafelcirkelzaag of een decoupeerzaag kunt kiezen. In dit artikel leggen wij uit wat de verschillen zijn.

Waar gebruik je beide soorten zagen voor?

Een tafelcirkelzaag en een decoupeerzaag kun je beide gebruiken voor het zagen van dezelfde soorten materialen. Zo zijn ze ideaal voor het zagen van lange latten en plaatmateriaal.

Wat zijn de verschillen dan?

Ondanks dat je een tafelcirkelzaag en een decoupeerzaag voor dezelfde materialen kunt gebruiken, hebben ze echt wel verschillen. Zo kun je met een tafelcirkelzaag vanwege het grote blad heel goed kaarsrecht zagen. Met een decoupeerzaag kun je echter juist weer beter in bochten zagen, omdat dit apparaat een dun blad heeft.

Verder biedt een tafelcirkelzaag een stabiele ondergrond, waardoor je hiermee makkelijk nauwkeurig kunt zagen. Een decoupeerzaag kun je het beste gebruiken in combinatie met een zaagstation als je meer stabiliteit wilt.