De voordelen van een snowboard ten opzichte van ski’s

mooie-snowboard

Een snowboard kopen is zeker niet voor iedereen. Het kiest een bepaalde moed om ervoor te kiezen om de moeilijke route te nemen als het gaat om wintersport. Snowboarden is namelijk een stuk moeilijker dan skiën, maar hierdoor gaat het ook gepaard met een heleboel meer voordelen. Wist je namelijk dat een terrasje pakken geen probleem is met snowboards, en wel met ski’s? Hieronder lees je meer.

Het leren kost tijd, maar geeft wel veel voldoening

Ga vooral snel snowboard schoenen kopen in plaats van een ski, want snowboarden is veel beter! Wanneer je snowboarden moet leren, zul je waarschijnlijk gefrustreerd raken en twijfelen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Kort antwoord: Ja. Langer antwoord: het duurt misschien langer om te leren, maar dan heb je ook echt wat! Het leren van alle technieken bij snowboarden vergt wat tijd, moeite en inspanning, maar zorgt er wel voor dat je speciaal lijkt ten opzichte van de rest. Het kost namelijk toewijding, iets wat je niet per se hoeft te hebben wanneer je gaat skiën. Dit is namelijk zo gemakkelijk om te leren dat bijna iedereen het wel kan.

Een terrasje? Geen probleem, ik plof gewoon even neer!

Zet je snowboard bril even af na je lange rit, en relax! Het uitrusten met je snowboard is zoveel gemakkelijker dan met ski’s. Je kunt namelijk gewoon simpelweg een stoel onder je kont neerzetten en neerploffen. Klaar met zitten? Dan kun je in principe zo weer verder, omdat je nog steeds aan het board vast zit. Wanneer het je eindelijk eens is gelukt om te gaan zitten met je ski’s, zal je met veel moeite op moeten staan. Het valt namelijk niet mee om met die twee rechtopstaande stokken weer in positie te komen. Dit maakt snowboarden een stuk relaxter, omdat je er gewoon lekker spontaan voor kunt gaan kiezen om een terrasje te doen. Je hoeft je niet eerst helemaal te ontmantelen van je ski’s. Een en al voordeel dus!