Drenthe: vakantieprovincie vol natuurlijk én stedelijk vermaak

Drenthe

Veel mensen die een vakantieverblijf boeken in de noordelijke provincie Drenthe doen dit uiteraard om de rust en de natuur op te zoeken. Ook de Drentse hunebedden vormen vanzelfsprekend heel relevante toeristische trekpleisters. Echter zou het te ver gaan om te zeggen dat Drenthe op stedelijk gebied niets te bieden heeft. Ook qua attracties hoef je je in Drenthe zeker niet te vervelen. Hieronder lees je meer over de drie belangrijkste Drentse steden en diens attracties.

Drenthe

Assen

De hoofdstad van Drenthe is het redelijk centraal in de provincie gelegen Assen. Dit is een gezellige stad die veel te bieden heeft aan toeristen. Behalve het fraaie stadscentrum zou je hier het Drents Museum kunnen bezoeken. Uniek aan Assen is verder dat er vlak bij het centrum een heus bos ligt: het Asserbos. Ontspannen zou je verder uitstekend kunnen doen in het zwemparadijs De Bonte Wever, dat net naast het Asserbos ligt.

Emmen

Een andere stad die zeker niet onderschat mag worden is Emmen. Deze stad ligt in het oosten van Drenthe. Zeker om te winkelen is Emmen een fijne stad. Verder staat Emmen natuurlijk bekend om de aanwezigheid van de dierentuin Wildlands Adventure Zoo. Iedereen die deze dierentuin eens heeft bezocht zal het beamen: deze dierentuin behoort tot de mooiste dierentuinen van Nederland.

Meppel

Tenslotte mag de stad Meppel niet onbenoemd blijven in dit artikel. Dat Meppel heden ten dage zo’n aantrekkelijk stadscentrum heeft is iets dat niet los valt te zien van het handelsverleden van deze zuidwest-Drentse stad. In vroegere tijden was Meppel namelijk een belangrijke doorvoerhaven voor de turfindustrie. Veel historische panden in de oude binnenstad dateren dan ook nog van deze tijd. Opvallend aan Meppel is verder het aantal grachten, een aspect dat zeker sfeerverhogend werkt.