Dit leer je allemaal tijdens een vca cursus

vca cursus

Werk je in de bouw, elektrotechniek, transportsector of een andere sector waar veiligheid belangrijk is, dan heb je ongetwijfeld wel eens van de  vca gehoord. Een vca cursus volgen wordt door de meeste werkgevers in deze branches dan ook verplicht. De afkorting staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Inmiddels zijn echter veel meer sectoren behalve de aannemers erbij betrokken. Het leert je allerlei nodige info voor verscheidene branches. 

Wat leer je dan?

De vca is weliswaar een afkorting voor checklist maar het is zoveel meer dan dat. Tijdens de cursus krijg je een uitgebreid en veelzijdig programma voorgeschoteld. Het helpt jou, je bedrijf of je werknemers om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. Het uiteindelijke doel hiervan is om het aantal ongevallen te verminderen. Het is dus een zeer waardevol diploma voor de bedrijven waar deze zaken absoluut voorop staan.

Het belang van een goede opleiding

Natuurlijk zou je deze zaken ook via andere wegen kunnen bijbrengen aan je personeel. Het is echter nuttig als alle neuzen dezelfde kant op staan en daarvoor is zo’n universeel diploma erg handig. Het helpt mensen namelijk om diezelfde kennis op verschillende facetten toe te passen en dus ook als ze bijvoorbeeld promotie maken.