Hier bieden ze meerdere heftruck cursussen aan

Wanneer jij een magazijnmedewerker ben is het wettelijk verplicht om heftruck cursussen te volgen. Gelukkig zijn er hier vandaag de dag genoeg rijscholen voor. Maar hoe kies je nou de beste die bij jou past? Een tip die ik jullie hierover mee wil geven is het lezen van recensies. Op deze wijze kun ja namelijk van te voren inschatten in hoeverre zo’n verkeersschool bij jou past. Die een legt namelijk de nadruk op prijs en de ander op kwalitatief goede lessen. Door vooraf te lezen wat klanten van het bedrijf vinden weet je dan ook precies wat je kunt verwachten.

Wanneer jij dan ook rijdt in een heftruck is het dus verplicht om een certificaat te hebben. Vooral voor de veiligheid is dit belangrijk. Jaarlijks gebeuren er dan ook zo’n 1700 ongevallen waarvan 5 met een dodelijke afloop. Zo’n machine brengt dan ook gevaren met zich mee. Omdat het zicht in een magazijn ook niet altijd even goed is, moet je wel precies kunnen aanvoelen hoe je een voertuig als deze moet besturen. PCT Opleiding traint bestuurders hierin.

 

Hier mijn certificaat behaald

Omdat ik ook twee jaar in een magazijn heb gewerkt beschik ik inmiddels ook over zo’n certificaat. Al had ik hier toen er tijd wel een basispakket genomen. Mijn cursus duurde dan ook maar twee dagen en gelukkig haalde ik het gelijk de eerste keer.