Podotherapie in Maassluis: wanneer helpt het?

podotherapie

Wanneer je door wordt verwezen naar een voetspecialist in Maassluis dan kom je al snel bij podotherapie in Maassluis uit. De kans bestaat dat je nog nooit hebt gehoord van dit medisch specialisme. En je bent niet de enige: de meeste mensen krijgen er nauwelijks in hun leven mee te maken en al helemaal niet als ze nog relatief jong zijn. Toch doet de podotherapeut belangrijk werk.

Voetdeskundige

De podotherapeut richt zich op de voet. Hij helpt mensen met voetklachten en andere klachten die zijn ontstaan door een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon. Het kan namelijk zo zijn dat je jarenlang gek loopt en het niet eens door hebt, tot je er ineens klachten door ontwikkelt. Je krijgt ineens last van plekken waar je nooit last had en je begint dus langzaam aan slijtage te merken door de houding die je al jaren aanneemt. De kans is groot dat dit pas voelbaar wordt als je iets ouder bent. Dan is het echter nog niet te laat om er iets aan te doen.

podotherapie

Verschillende manieren om te helpen 

Een podotherapeut kan op verschillende manieren behandelen. In veel gevallen wordt er gekozen voor steunzolen of een prothese.