Welke producten gebruik jij in de ochtend? Gebruik je deze al?

We gebruiken allemaal elke ochtend allerlei middelen om er ietsje jonger en frisser uit te zien. Of dit nu een creme is of een olie, elk middel heeft zo z’n eigen voordelen. We zien echter een verschuiving in trend, namelijk die in de wereld van de lichaamsolie. Arganolie is namelijk aan een enorme opmars bezig. Het is een heerlijk zachte olie die direct in de huid trekt. Het mooiste van deze olie is dat het een volledig natuurlijk product is. Dat betekent dat het voor vele huidtypes geschikt is, dus ook voor die van jou, hoe gevoelig die ook is!

We leggen je graag uit wat de olie is en waar het vandaan komt

Je hebt mogelijk al wel eens van dit prachtig verzorgings product gehoord, maar ken je het verhaal wat er achter zit toevallig ook al? Het is namelijk niet zomaar een cosmetisch product, het is een product wat al honderden jaren lang gebruikt wordt. In de bergen in Marokko leven namelijk de berbers. De vrouwen van de huishoudens maken de olie al decennialang voor hunzelf. Nu is het moment aangebroken dat de wijde wereld bekend wordt met het fenomeen arganolie. In de regio Agadir groeien arganbomen, waaraan vruchten groeien waar de argannoten in zitten. Deze noten worden uiteindelijk geperst waar dan de olie uit komt. De olie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd.

Hoe gebruik je dit marokkaanse goud

Je kunt de arganolie voor je haar, handen en gezicht gebruiken. Doe enkele druppels uit het flesje op je vingers en masseer deze langzaam warm. Wanneer de olie lekker warm is, kan je het gaan inmasseren op bijvoorbeeld je gezicht voor een stralende look, je huid voor een zacht gevoel of in je haar voor een fijn volumeuze look.