Voorkom hacken van je autosleutel

Autosleutel

4 manieren om hacken autosleutel te voorkomen

Sleutelloze autodiefstal is een groeiend probleem waar veel autobezitters zich niet bewust van zijn. Dieven kunnen namelijk het signaal van je contactloze autosleutel opvangen en hacken, waardoor ze toegang krijgen tot je auto. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen om deze vorm van autodiefstal te voorkomen.

1. Sleutelhoesje: simpele bescherming tegen hacken

Een handige en betaalbare oplossing is het gebruik van een sleutelhoesje dat het signaal van je autosleutel verstoort. Deze hoesjes zijn speciaal ontworpen om het uitlezen van het signaal te voorkomen, waardoor hackers buitenspel worden gezet. Laat je een peugeot sleutel bijmaken? Zorg er dan voor dat je extra sleutel ook een sleutelhoesje krijgt, of gebruik een van de opties hieronder.

2. Draadloos uitschakelen: laat het regelen door je autodealer

Autodealers bieden vaak de mogelijkheid om de draadloze functionaliteit van je autosleutel uit te schakelen. Hoewel dit misschien wat ongemak met zich meebrengt, is het een effectieve manier om de kans op hacken te minimaliseren.

3. Afstand bewaren: zes meter regel

Een eenvoudige, maar doeltreffende maatregel is het bewaren van je autosleutel op minimaal zes meter afstand van je voordeur. Hierdoor wordt het voor dieven moeilijker om het signaal op te vangen en te hacken.

4. Metalen blokkade: bewaar je sleutel in een blik

Een andere slimme oplossing is het bewaren van je autosleutel in een metalen blik. Dit blokkeert het signaal, waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk wordt om toegang te krijgen tot je autosleutel.

Bescherm je autosleutel effectief tegen hacken

Autodiefstal via het hacken van autosleutels is een reëel risico, maar met de juiste maatregelen kun je dit voorkomen. Of je nu kiest voor een sleutelhoesje, draadloos uitschakelen, afstand bewaren of een metalen blokkade, er zijn diverse opties om de veiligheid van je auto te waarborgen. Kies de oplossing die het beste bij jou past en bescherm jezelf tegen deze moderne vorm van autodiefstal. Lees ook: Jouw kind zit altijd veilig in de auto met de Maxi Cosi Rodifix