Wanneer is je auto een sloopauto?

Wanneer is je auto een sloopauto? Dat kan een interessante vraag zijn als je van plan bent om je auto naar de sloperij te brengen. Dit is namelijk alleen handig met een sloopauto en daarom is het handig om te weten. Een sloopauto is pas een sloopauto als het niet meer financieel voordelig is om deze te laten maken. Vaak komen tweedehands auto’s niet meer door de keuring, dit betekent vaak dat je de auto moet laten maken. Het laten maken van een tweedehands auto kost behoorlijk veel geld. Soms kunnen de reparatiekosten de dagwaarde van je voertuig overschrijden. Als dit gebeurt, is het officieel een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Het verkopen van een sloopauto is vrij ingewikkeld, maar via een sloperij gaat dit eenvoudig en snel. Hoe werkt het en wat doet de sloperij met je voertuig? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe werkt het?

Als je een sloopauto wilt verkopen aan een sloperij, moet je eerst op zoek gaan naar een geschikte sloperij. Op het internet zijn er een hoop te vinden, maar waar moet je nu precies op letten? Het is vooral verstandig om een sloperij in de omgeving te vinden, daarnaast moet de sloperij erkend zijn door het RDW en het ARN. Soms kan het ook handig zijn om te kiezen voor een sloperij met een ophaalservice. De meeste sloperijen hebben deze service dus hier hoef je je geen druk om te maken. Je kunt een sloopauto makkelijk verkopen aan een sloperij op de website van de autosloperij. Zo kun je hier een kenteken invullen en kun je hiervoor direct een afspraak voor maken. Vaak wordt de auto dan binnen 24 uur opgehaald en ben je helemaal van de sloopauto af.

Wat doet de sloperij met het voertuig?

De sloperij gaat direct aan de slag met het papierwerk en zorgt ervoor dat je een vrijwaring code krijgt en een kleine vergoeding. Wanneer dit gedaan is, gaan ze aan de slag met de demontage van het voertuig. Ze halen het hele voertuig uit elkaar en kijken hierbij grondig naar de verschillende onderdelen. Sommige onderdelen maken ze goed schoon en slaan ze op in een groot magazijn. Deze worden namelijk bewaard voor de verkoop en er zijn veel klanten die hier interesse in hebben. Als de auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht.